Asker innebandyklubb

Julemirakelet på Manglerud

Søndag 2. desember, Tunet – Asker G12

Det var duket for toppkamp i Høyenhall på Manglerud. Lagene Tunet G06 og Asker IBK G06 skulle møtes til kamp i tabelltoppen. Askers kamper mot Tunet har alltid en spesiell nerve og denne kvelden ble intet unntak. 47248389_2097012537278637_946421873606918144_n

Tunet har en bred stall med svært ivrige spillere og har tidligere vist seg effektive i spillestilen. Denne kvelden hadde de imidlertid gjort leksen sin grundig med tanke på motstanderen også. Gjennom konstant dobling av Askers ballfordelere og en til tider svært tøff spillestil gjorde de sitt ytterste for å få Asker ut av balanse, en taktikk som skulle vise seg å fungere.

Til tider var det direkte ampert mellom laglederbenken og kampledelsen. For det kunne faktisk minne om en hockeykamp på banen. I begynnelsen av kampen bølget spillet frem og tilbake og etter første omgang stod stillingen 2-2. I andre omgang dominerte imidlertid Tunet i målprotokollen. Etter to omganger, mange knall og fall og tårer i unge guttekinn stod stillingen 5-2 til hjemmelaget og det så mørkt ut.47269262_1986219724807276_4264377155938418688_n

Tredje omgang begynte i samme leie, etter ti spilte minutter stod det 7-3 til Tunet. På dette tidspunktet var hallen fylt til randen av et par hundre tilskuere til den kommende kampen. De fleste ventet nok bare på at klokka skulle tikke ut og Asker skulle vippes av kampen om seriegullet. Men sånn endte det ikke, for Askers G06 lag gir seg aldri før kampen blåses av! Plutselig var Elias der i steget med en ball rett oppe i nett taket. Så rundet Victor målet og skjøt keeperen i ryggen. Stillingen var brått 7-5 og hjemmelaget tok timeout med 1min og 33sek igjen. Den korte pustepausen var nok til at Mathias umiddelbart fikk igjen pusten til å sende en kule forbi keeper, før Eskil få sekunder etter fulgte opp med 7-7. Da var kaoset komplett!

Med 18 sekunder igjen på klokka stod igjen Eskil på skuddhold alene, det er sjelden lurt. I løpet av 2min og 30 sekunder hadde altså Asker gått fra 3-7 til 8-7 seier mot ett knallsterkt motstander lag. I år kom juleaften tidlig!